Google претрага

Данас сам нахранио гладно дете...

Данас сам нахранио гладно дете...
помозите у борби против глади...

петак, 26. септембар 2008.

Оде још једна недеља... И са њом још и...

Данас је петак (дан за метак, како неки кажу, али то није тема :) ). За пар сати мора се опет у школу. А у школи (тј. шта се све навршава овим петком)?
За почетак, навршава се три дана штрајковања тј. скраћења часова на пола сата. Од понедељка смене су нормалне (временски).
Даље, навршава се сезона без грејања (тј, исправније речено, почиње грејна сезона). Дакле, од понедељка су нам просторије школе топле.
Навршава се време за одмор и од понедељка креће време за притисак (тј. креће већ од суботе). Шта хоћу да кажем? Имаћемо привидну присилу да учествујемо на Балканијади на којој (част изузецима) нисмо заслужили да учествујемо... Дакле? Морају се оправдати очекивања (а и не морају, него било би пожељно). Значи, у суботу у 9, ти, Савићу, ти Ђокићу, ти Кристина, ти Томићу и ко још хоће... (што не значи да набројани безусловно хоће, него...)
Септембар је, почиње сезона киша... Она је почела мало пре петка, али ето, рецимо да ће од понедељка овакво време бити свакодневница.
Навршава се недеља у којој ама баш ништа нисмо радили (а да је корисно). Ја мислим да је време да почнемо нешто заиста да радимо како треба.
Навршава се недеља Марићевог и Милићевог редарства, у којој је Маре сваког дана на табли писао претње за другу смену да промене воду пре него што оду да се он не би нервирао и направио хаос. Наравно, те добронамерне савете никад до данас нису послушали, па се питам, пошто је ово завршни дан, како ће данас одреаговати кад пронађе прљаву таблу и прљаву воду поред ње...
Навршава се сезона лова на туристе... Али то за нас није важно.
И да, умало да заборавим, навршава се интерфаза у којој нам српски језик није предавала Мира Благојевић, те од понедељка крећемо по старом... Нек је на здравље!
Ето, све се завршава петком... А после сваког краја је увек неки нови почетак... Надамо се... ;)

Нема коментара:

Powered By Blogger