Google претрага

Данас сам нахранио гладно дете...

Данас сам нахранио гладно дете...
помозите у борби против глади...

понедељак, 8. децембар 2008.

Исправка биологије + извештај

За почетак да објавим да сам исправио пдф фајл који сам окачио јуче и да сада садржи и лекцију о рекомбинацији (тј. само један пасус, али то је цела лекција). Можете га скинути, линк је у секцији за скидање.
Оно што сам даље хтео да кажем је дневни извештај за 8. децембар 2008. уз напомену да очекујем и Владимиров извештај (не можеш да се извадиш, био си ту!).
На нумеричкој смо одрадили један фантастични задатак (тј. нисмо га одрадили), а који се односио на процену вредности функције за неко х коришћењем Њутнових интерполационих полинома. Очекује се да се то зна у будућности (јако блиској), као и Лагранж, кога данас нисмо помињали.
Што се информатике тиче, испредаване су неке углавном нестандардне опције за SQL, као што су унија, пресек, разлика (UNION, INTERSECT, MINUS) и спајање табела (Join и Outer join), ово последње сам ја предавао. Оцењене су контролне вежбе, наравно да нећу овде да качим оцене јер би то било сувишно.
На биологији смо мало разговарали о одређивању пола (од мушкарца зависи ког ће пола бити дете) и нешто мало више о матурском раду. Ништа ново нисмо сазнали, али ето, прође и тај час.
На физици смо одрадили ту фамозну контролну вежбу. Питања су била једноставна, али је требало доста да се пише. Било је једно питање у вези са Де Брољевом хипотезом, једно у вези са Радерфордовим моделом и Боровим постулатима, једно у вези са релацијама неодређености и једно у вези са спектром водоника. Како смо прошли, Бог свети зна.
Што се тиче анализе, сви смо радосни. Нико није урадио график како треба, сви су нешто или негде погрешили. Не ваља ништа, у среду контролна поново, ко не дође биће оцењен на основу приказаног (или неприказаног) досадашњег знања. Чувајте се!
На астрономији урадисмо Кеплерове законе и нешто мало Њутновог закона гравитације, следећи час је резервисан за контролну вежбу коју данас нисмо имали, а после тога - ко зна... Научите добро теорију и још боље задатке, не зна се шта ће бити. "Немојте да се шалите", како би то професор рекао.
Ето тако, још једном подсећам да је биологија са стране, па учите. Владимире, пуњач ти је ваљда код Наташе; напиши своје виђење данашњег дана.

Нема коментара:

Powered By Blogger