Google претрага

Данас сам нахранио гладно дете...

Данас сам нахранио гладно дете...
помозите у борби против глади...

петак, 5. децембар 2008.

Вести дана

Пратите Вести, ја сам ваш омиљени репортер. За данашњих 7 часова и 6 одмора, што малих, што великих, издешавало се следеће у нашој школи:
  1. први писмени задатак из логике тј. програмирања и програмских језика
  2. прочитани састави, изречени утисци
  3. нова лекција из физике, потенцијална јама никоме није јасна
  4. обновљене If клаузуле и наравно Subjunctive
  5. ништа специјално, вежбасмо за писмени, иако је у плану била нова лекција
  6. одрађен контролни из анализе
Дакле, да кренемо редом. Што се тиче писменог из логике, професор је незадовољан посећеношћу данашњег часа, направивши поређење са осталим писменим задацима које смо у великој већини или сви радили. Иначе, задато је 9 задатака од којих је било потребно да се реши њих 5 по избору. Задаци нису били ништа посебно тешки, чак можда неки и лакши од оних које радимо пред таблом. За следећи час професор је рекао да је потребно да се добро припреме они који данас нису присуствовали изради писменог задатка... На срећу или несрећу, следећи петак је нерадан дан за нас, па ко зна када ће тај час бити.
На српском смо ишчитали радове које смо писали за домаћи на тему Однос човека и света у Бекетовој драми "Чекајући Годоа". Наравно, Мира је била селективно задовољна (као и обично) што је проузроковало поделу неких оцена, на шта ја значајно нисам обраћао пажњу. Опет, као и обично, ваш репортер је за састав добио 5...
Из физике смо одрадили једну нову лекцију за коју је професорица рекла да нема толико да се пише, па смо се поштено уморили. Иначе, како сам седео са Савићем, имао сам се прилике наслушати коментара и питања која делују сасвим логично и никоме нису јасна, а професорица по обичају ништа својим објашњавањем није разјаснила, тако да су нам потенцијалне јаме и потенцијалне баријере, као и тунеловање, остали нејасни.
Из енглеског је професорица рекла да следећег часа нико не дође са чувеном реченицом Нисам био ту прошлог часа јер смо данас одрадили (по хиљадити пут) оне условне реченице и конјуктив. Наравно, опет су постављани исти примери, опет је причала како нам је упростила и како нешто неће да буде итд. За домаћи треба написати по 2-3 примера за If и 2-3 примера за конјуктив. Услов: потребно је да у суми има најмање 5 примера, пожељно 6.
Иако је СЈ данас била расположена да нам испредаје нешто ново, како је врло мало нас било присутно, није испредавала ништа него смо вежбали за писмени. Немам овде више шта да додам.
И за крај, графици (у 2 групе по један) су одрађени, а оне који нису радили свакако чекају за неки од следећих часова. Првој групи није било толико тешко, за другу групу не знам, нисам ни погледао. У сваком случају, није било толико лоше, бар по мом мишљењу.
Толико поштовани читаоци, и даље ишчекујем укључење свог колеге Владимира са временским тренуцима у којима се шта дешавало. Пријатно и уживајте очекујући нове вести из нашег одељења.

Нема коментара:

Powered By Blogger