Google претрага

Данас сам нахранио гладно дете...

Данас сам нахранио гладно дете...
помозите у борби против глади...

понедељак, 1. децембар 2008.

Дневник 2 (а није РТС-ов)

Добро вече драги читаоци, и добро дошли. Читате информативни програм Одељењског већа четвртог разреда, см одељења. Ја сам Милан Томић (а.к.а. ТоМЦаа) а ово су најважније вести:
  1. контролна вежба из астрономије у понедељак
  2. почиње контролисање и оцењивање домаћих задатака из анализе
  3. Бор и Хајзенберг за среду
  4. светски дан борбе против СИДЕ у нашој режији
  5. још један блиц-контролни, посустали најхрабрији
  6. Њутнови интерполациони полиноми - најважнија теоретска област за овај период
Да кренемо редом. Данас је на астрономији било јако интересантно слушати причу о правим и привидним кретањима планета. Сазнали смо начине на које се планете крећу као и неке положаје планета у односу на Земљу и Сунце. Причали смо и о геоцентризму и хелиоцентризму. Поменули смо и Аристарха, који је имао изузетне заслуге за утемељивање хелиоцентризма (који се тада није одржао) у Старој Грчкој.
По ко зна који пут данас је Мицићка свечано обећала контролу и оцењивање активности код куће. Овога пута није деловала ништа неозбиљније него претходних, тако да ни сада не знамо да ли је то озбиљна претња или је само шала... Не бисмо да проверавамо ове назнаке, али ипак... Па не знам, како хоћете.
Из физике данас нисмо имали прилике да се суочимо са бесом и непријатељством. Овога пута из једноставног разлога што је професорица била крајње пријатељски настројена према нама и за то смо јој бескрајно захвални. Ипак, за следећи час потребно је обновити (тј. научити) све од Борових постулата до Хајзенбергове релације неодређености (укључујући и њу). Следећи час је у среду.
Што се тиче биологије час смо провели причајући о једној од тема дана на РТС-овом Дневнику - светском дану борбе против АИДС-а. Овај дан обележава се у целом свету као дан борбе против пошасти коју је, ако мене питате, човек и створио и има начин како да се избори против ње, али још увек није пронашао прави тренутак када би га пласирао. Наравно, ХИВ се раширио попут пандемије, одавно има светске размере, напада само човека и готово је немогуће одбранити се ако се једном заразиш. Наравно, ово није тема о АИДСу те то препуштам свом уваженом колеги који ће о томе писати неки други пут.
На информатици је био још један блиц-контролни. О томе како смо прошли говори и чињеница да смо попадали к'о зреле шљиве... у говна :) Не знам за друге, али ја данас, искрено, нисам био спреман... Други су знали, могло би се рећи, много више од мене... Али ето... Такав је живот. Ипак верујем да ни други нису баш сјајно прошли (или бар желим да верујем?)... Видеће се то на следећем часу.
Колега Спалевић данас је испредавао нешто што ће свима нама бити потребно барем једном у животу. Ради се о Њутновом полиному интерполације (првом и другом). Ово треба научити као најважнију област теорије за овај временски период који нам следи. Дакле, научите Њутнов интерполациони полином, то је избављење!
Толико поштовани читаоци, читамо се неке друге вечери. Ја сам Милан Томић а ово су биле најважније вести за понедељак, 01.12.2008.
Од сутра очекујте коментаре мог верног сарадника Владимира Аксентијевића.

Нема коментара:

Powered By Blogger